Ekm

Anadolu mektebi okuma etkinliği kapsamında programa  yeni katılan öğrencilere bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Okulumuzdan da 40 öğrenci ile katılım sağlandı.

Paydaş okulların da katıldığı adı geçen bilgilendirme toplantısına okulumuz rekor bir öğrenci sayısıyla katılım sağladı.

Ekm

İmam Hatipler Haftası kapsamında okulumuz konferans salonunda bir program düzenlendi.

Programda okulumuz meslek dersleri öğretmeni Ali DOĞAN İmam Hatip okullarının dünü, bugünü ve misyonu hakkında bir sunum yaptı. Öğretmen ve öğrencilerimizin hazırlamış olduğu "İMAM HATİPLİ OLMAK" adlı video izletildi.

Ayrıca okul panomuzda bu hafta ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Eyl

Okul Rehberlik Hizmetleri Oryantasyon Çalışmaları doğrultusunda, 9. Sınıf öğrencilerimiz paintball müsabakası yaptılar. Her sınıftan belirlenen öğrencilerin katıldığı mücadele kıran kırana geçti. Ülkemizde okulunda tek paintball sahası olan gençler, bu uygulamadan çok büyük keyif aldılar. Okula aidiyet duygusunun ve arkadaşlığın, mücadelenin pekiştiği çalışma öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Okul Rehber Öğretmeni Eyüp Hakan Dingil öncülüğünde, eğitim öğretim yılı içerisinde de değişik etkinliklerde paintball maçlarının yine yapılacağı belirtildi. Okulumuza yeni başlayan öğrencilerimize başarılar diler, okulumuzu tercih ettikleri için teşekkür ederiz.

Eyl

Bu yıl genel müdürlüğümüz bölgesel çalıştaylarının üçüncüsünü İzmir Foça'da yaptı.

Özellikle Ege ve Akdeniz Bölgesinde görev yapan YKS 2023 koordinatörleri Akademik Gelişim ve Kariyer Planlama çalıştayında bir araya geldi.

Okulumuz Rehber Öğretmeni Eyüp hakan DİNGİL'in de okulumuzu temsilen katıldığı çalıştay 20-23 Eylül 2022 tarihleri arasında İzmir Foça Öğretmen Evinde gerçekleşti.

Genel müdürlüğümüzün katkıları ve Unicef'in destekleriyle gerçekleşen çalıştay oldukça verimli geçmiştir.

Okulumuzda Hedef 2023 doğrultusunda çalıştay çalışmaları sonucunda alınan kararlar doğrultusunda öğrencilerimizin bu yolculuğuna büyük ivme kazandıracaktır.

Haz

Okulumuz öğrencilerinin Teknoloji ve Tasarım derslerinde ortaya koyduğu çalışmalar sergilenerek ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Büyük ilgi gören sergimizde emeği geçen başta Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğretmeni Yasemin KATAR'a ve öğrencilerimize teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

Haz

26-31 Mayıs 2022 Tarihleri arasında Muğla da yapılan ,73 il 3000 sporcunun yarıştığı Gençler Türkiye Taekwondo şampiyonasında 11. Sınıf Öğrencimiz Münir Furkan Doğru Tüm rakiplerini yenerek 73 kg Genç Erkekler sıkletinde Türkiye Şampiyonu olmuştur.

Haz

Okulumuz Tarih Zümresi tarafından "Ermeni Meselesi ve Gerçekler" konulu fotoğraf sergisi açılmıştır. Sınıfların sergiyi ziyaretleri esnasında Tarih Öğretmeni Recep EFE tarafından tüm sınıflara bu konuda bilgilendirme konuşması yapılmıştır.

May

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen  Türkiye Geneli Deneme Sınavı 01-02 Haziran 2022 tarihlerinde yapılacaktır.

May

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri tarafından yürütülen Anadolu mektebi yazar okumaları devam etmektedir. Bu kapsamda Cengiz Aytmatov okumalarını tamamlayan öğrenciler okul panelini gerçekleştirdiler.

May

Okulumuz dezavantajlı grupta bulunan öğrencilerimiz için yaptığımız toplantıda; öğrencilerin öz yeterlilikleri ile ilgili sorunların çözümünde bağımsızlık, özendirme, karar verme, öz saygı, kamu desteği sağlık gibi konularda nasıl bilgilendirileceği konuşuldu.

Öğretmenlerin bu grubunun eğitiminde öğrencilerin yeteneklerine göre bilgi ve beceri kazandırmada onların ilgi tutum ve yeteneklerini geliştirmede önemli bir rol oynadığı belirtilmiştir.

May

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen KTS çalışmaları çerçevesinde Okulumuz Şehit Mehmet Karacatilki AİHL bünyesinde nisan ve mayıs aylarını içine alacak şekilde Meslek Dersleri kazanım testleri tüm sınıf düzeylerinde ve bütün meslek derslerinde gerçekleştirilmiştir. Yapılan sınavlarda sınıfların başarı düzeyi iyi seviyededir. Derslerde gerekli tekrar ve okuma çalışmaları yapılmakta olup öğrencilerden derslerle ilgili yeterli dönütler alınmıştır.

Nisan/Mayıs Ayları

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan KTS çalışmaları çerçevesinde Okulumuz Şehit Mehmet Karacatilki A.İ.H.L. bünyesinde Nisan ve Mayıs aylarını içine alacak şekilde Meslek Dersleri kazanım testleri tüm sınıf seviyelerinde ve bütün meslek derslerinde gerçekleştirilmiştir.

9/12. sınıflara yapılan Kazanım Değerlendirme Testlerinin Analizi:

9/12. sınıflarda yapılan kazanım testlerinde öğrencilerin genel olarak başarılı olduğu görülmüştür. 9/10/11/12. Sınıf Arapça, Mesleki Arapça, Siyer, Fıkıh, Kelam, Hadis, Dinler Tarihi, İslam Kültür ve Medeniyeti, Tefsir, Temel Dini Bilgiler, Hitabet, Akaid ve Kur'an-Kerim derslerinde yapılan kazanım değerlendirme sınavları, yazılı ve sözlü sınavlar şeklinde gerçekleştirilmiştir. Yapılan sınavlarda sınıfların başarı düzeyi iyi seviyededir. Derslerde gerekli tekrar ve okuma çalışmaları yapılmakta olup öğrencilerden de dersle ilgili yeterli dönütler alınmıştır.

May

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün faaliyetleri kapsamında Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında yapılan "İmam Hatipliler Yarışıyor" Mesleki Bilgi Yarışması Osmaniye Finali 16.05.2022 tarihine Osmaniye Bilsem Salonunda yapıldı. Milli Eğitim Müdür Vekili Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mulla Katık , İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Basri Doğan , Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz Ali Coşkun, Bilal Yalçın, Bekir Altuğ Aslan, Okul Müdürleri, Öğretmen ve öğrencilerin yoğun katılımlarıyla gerçekleşen yarışmada 1.liği Düziçi Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2.liği Şehit Hayrettin Mennan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, 3.lüğü ise Şehit İsmail Akduman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi kazandılar.

May

Okulumuz 10.sinif öğrencilerinden Muhammed Melih Okur okulumuz kütüphanesine kitap bağışında bulunmuştur. Öğrencimize ve velisine teşekkür ediyoruz

Nis

12.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE 11-17 NİSAN TARİHLERİ ARASINDA YKS HAZIRLIK KAMPI YAPILDI.