Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen SADÂ programı çerçevesinde okulumuzda devam ettirilen BEN YAZAR'IM projesi kapsamında çocukların okumaya ve yazmaya olan ilgilerinin arttırılması amacıyla yazar Hasan TOPDEMİR Bey'i okulumuzda ağırladık. Okulumuz Türkçe öğretmeni Selma UÇAR'ın gayretleriyle sağlanan yazar buluşması ile öğrenciler çok hoş bir deneyim kazandılar. Şifrelerin Peşinde İstanbul ve Şifrelerin Peşinde Göbeklitepe kitaplarının yazarı Hasan TOPDEMİR ile öğrenciler yazarlık ve etkili okuma konusunda sıcak bir sohbet imkani buldular. Soru cevap şeklinde devam eden sunumu sonrası kitapları da imzalayan yazar, öğrencilerdeki yoğun ilgi ve yüksek enerjiden çok memnun olduğunu belirtti.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Basri Doğan okulumuzu ziyaret etti. Merkezi sınavların yürütülüşünü yerinde inceleyen müdürümüz daha sonra Teknofest atölyemizi ziyaret etti. Yapılan çalışmaları inceledi, öğrencilerimizle görüşüp çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Özellikle roket projemizi yakından inceledi.

Kas

11. sınıf öğrencilerimizle Hitabet ve Mesleki Uygulamalar dersinde okulumuz mescidinde imamalık ve müezzinlik uygulaması yaptık. Rabbim mihrablarımızı ve camilerimiz boş bırakmasın, ezanlarımızı susturmasın İnşaalah...

Kas

Mesleki yarışmalar çerçevesinde ezanı güzel okuma,kur'an-ı Kerim'i güzel okuma ve hutbe yarışmalarının 1.etabı olan okul içi elemelerini yaptık yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz

Kas

Şehit Mehmet Karacatilki Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak İsrail’in Filistin’e yaptığı katliama sessiz kalmıyoruz. Oklumuz 6. sınıf öğrencileri olarak Filistinli çocuklara desteğimizi göstermek amacıyla mektup yazarak yazdığımız mektupları Filistinli çocuklara gönderilmek üzere Okul Müdürü’müz Ali Asil’e teslim ettik.

Ekm

Osmaniye il milli eğitim müdür yardımcımız Basri Doğan okulumuzu ziyaret ederek öğretmenlerimizle Eğitim öğretim süreci hakkında istişarede bulundular.

Ekm

Mevlid-i nebi haftası okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı. Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri Muhammed Muaz Korkmaz ve Elif Ağalday'ın koordinesinde ortaokul öğrencilerimiz tarafından hazırlanan Mevlid-i Nebi programı büyük bir beğeni topladı.

Eyl

Okulumuz Mesleki Tatbikat Kulübü öğretmen ve öğrencileri tarafından Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuz mescidinde program düzenlenmiştir.

Programda ilahiler söylendi, şiirler okundu, skeçler sergilendi. Peygamberimizin güzel ahlakı üzerine sohbetler edildi.

Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Eyl

2023 ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRME SONUÇLARIMIZ HAYIRLI OLSUN. EMEĞİ GEÇEN TÜM ÖĞRETMEN ÖĞRENCİ VE VELİLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUZ.

Ağu

Hijyen ve salgın hastalık/enfeksiyonlar kapsamında alınacak önlemlerle ilgili VELİ TAAHHÜTNAMESİ şöyledir:

1-    Salgın hastalık semptomları (ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı, ishal vb.) gösteren öğrenciyi okula göndermeyeceğimi,

2-    Salgın hastalık semptomları gösteren öğrenci ile ilgili okula bilgi vererek sağlık kuruluşlarına götüreceğimi,

3-    Aile içerisinde salgın hastalık semptomları (ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı, ishal vb.) gösteren ya da tanısı konan, temaslısı olan kişi bulunması durumunda okula ivedilikle bilgi vereceğimi ve öğrenciyi okula göndermeyeceğimi,

4-    Öğrenciyi okula bırakırken ve alırken personel ve diğer veliler ile salgın hastalık dönemiyle ilgili önlemler kapsamında alınan tedbirlere uyacağımı,

5-    Sağlık Bakanlığınca belirlenen önlemlere ve okul yönetiminin kendi içerisinde düzenlemiş olduğu kurallara uyacağımı taahhüt ederim.

Ağu

2023 Eğitim Vizyonu'nda aklıselim, kalbi selim, zevkiselim sahibi öğrencilerin yetiştirilmesi eğitim sisteminin bir hedefi olarak görülmektedir. Sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmeler ile bilim ve teknoloji alanındaki yenilikler, iletişim imkânlarının artması nedeniyle belirtilen hedefe ulaşabilmeleri öğrencilerin okuma kültürünün geliştirilebilmesine bağlıdır. Okuma kültürü kazanan ve gelişen öğrenciler hayatı anlama ve anlamlandırmayı daha sağlıklı yapabileceklerdir.

Öğrencilerimizin okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendirebilen, zenginleştiren ve yaygınlaştıran; okumayı bir yaşam biçimi hâline getiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onların bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, edebi ve meslekî gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak amacıyla uygulanmak üzere hayata geçirilmektedir.

Bu amaçlar ışığında okulumuzda da 100 öğrenciden oluşan 10 takım kuruldu. Kitaplar temin edildi, listedeki sıraya göre uygulamaya konuldu.

Bu bağlamda yaklaşık 10 aydır uyguladığımız proje büyük katılımla ve muvaffakiyetle tamamlamanın huzuru içindeyiz.

SEVGİLİ GENÇLERR,

İYİ BİR GELCEĞE İLK ADIMINIZI BİZİMLE ATIN.

LGS TERCİHKODUMUZ:   75043

May

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri tarafından yürütülen Anadolu mektebi yazar okumaları devam etmektedir. Bu kapsamda "Mustafa KUTLU" okumalarını tamamlayan öğrenciler okul panelini gerçekleştirdiler.

May

Okulumuzun ortaokul kısmına öğrenci alımı için ilimizdeki ilkokulları gezerek 4. Sınıf öğrencilerine okulumuzu tanıtıp öğrencilere tanıtım broşürlerimizi dağıttık. Misafirperverliklerini esirgemeyen tüm okul idareci, öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederiz.