OSMANİYE / MERKEZ - Şehit Mehmet Karacatilki Anadolu İmam Hatip Lisesi

May

Okulumuz 10.sinif öğrencilerinden Muhammed Melih Okur okulumuz kütüphanesine kitap bağışında bulunmuştur. Öğrencimize ve velisine teşekkür ediyoruz

Nis

12.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE 11-17 NİSAN TARİHLERİ ARASINDA YKS HAZIRLIK KAMPI YAPILDI.

Nis

Okulumuz Şehit Mehmet Karacatilki Anadolu İmam Hatip Lisesi, Teknofest 2022' ye,  lise kategorisi roket projesi ile katılmaktadır.

Ön tasarım raporu(ÖTR) aşamasında başarılı bir puanla okulumuzu temsil eden Os-Kar Roket Takımımızı kutluyoruz. Bundan sonra KTR( Kritik Tasarım Raporu) ve AHR( Atış Hazırlık Raporu)  aşamaları ile birlikte Tuz Gölünde yapılması planlanan yarışmaya katılacak olan takımımız, büyük bir heyecanla çalışmalarına devam etmektedir.

Osmaniye ili genelinde, okul olarak tek takım olma gururu ile OS-KAR gökyüzünde yerini alacak ve görevini tam anlamıyla yerine getirecektir. Proje Danışmanı Eyüp Hakan Dingil rehberliğinde okulumuz roket takımı okulumuzu ve ilimizi gururlandırma yolunda büyük bir azimle ilerlemektedir.

Mrt

Okulumuzda 16.03.2022 Çarşamba günü TÜBİTAK 4006 bilim fuarı gerçekleştirilmiştir. Fuarımız okul idaremiz, proje yürütücümüz, 11 öğretmenimiz ve 50 öğrencimizle birlikte uzun süreli bir çalışmanın sonucunda ortaya çıkmıştır.

Yoğun bir ilginin olduğu fuarımızda çeşitli      alanlardan 21 proje bulunmaktadır. Öğrencilerimizin zihinsel, bireysel ve toplumsal gelişimleri açısından önemli olduğuna inandığımız bu tür bilim fuarlarının ülkemizde gelecekte yapılacak bilimsel çalışmaların başlangıcı olduğunu düşünüyor ve önemsiyoruz.

KARACATİLKİ,

ŞAHSİYET MANEVİYAT

KARARLILIK.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitler Haftası münasebetiyle öğrencilerimiz tarafından okunan Yasin-i Şerif ve hatimlerin duası yapıldı. Okulumuza ismi verilen Şehit Mehmet Karacatilki'nin mezarı ziyaret edilerek dua edildi. Ortaokul öğrencilerimizin şiir okumaları, Ali DOĞAN hocamız ile okul korosunun seslendirdiği Çanakkale Türküsü ve lise öğrencilerimizin komando andıyla programımız sona erdi.

Mrt

Okulumuz öğretmenlerinden Mustafa Kemal Dağdelen ve Süleyman Koca tarafından hazırlanan İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü programı öğrenciler tarafından yoğun bir ilgiyle izlendi. Mehmet Akif Ersoy hakkında bilgi verilen programda İstiklal Marşı oratoryosu tertip edildi.

Mrt

Okulumuz 7. ve 11. Sınıf öğrencilerine, Okul Rehber Öğretmenimiz E. Hakan DİNGİL ve öğretmenlerimiz tarafından gelecek yıl yapılacak sınavlarla ilgili bilgi verildi. Öğrencilerin sınavlar hakkında bilinçlendirilmesi ile 8 ve 12. Sınıfta girecekleri LGS ve YKS'de, başarılı olmaları durumunda iyi okullara gidebilecekleri anlatıldı.

Mrt

Anadolu Mektebi yazar okumaları kapsamında Osmaniye'de 7 lisenin katılımıyla düzenlenen Mustafa Kutlu il panelinde Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinden Mustafa Kemal DAĞDELEN ve Ayşe ÇELİK de görev aldı. Düzenlenen panelde okulumuz öğrencilerinden Mehmet Kaan Coşkun ve Furkan KOCAYILMAZ da panelist olarak konuşmalarını gerçekleştirdi.  Anadolu Mektebi kurucu başkanı Sayın Prof. Dr. Sami GÜÇLÜ nün ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Aydın ALBAK'ın da teşrifleriyle düzenlenen il paneline il milli Eğitim müdür yardımcısı Sayın Basri Doğan, birçok okul müdürü ile farklı okullardan birçok öğretmen ve öğrenci katıldı.  Tıklım tıklım dolu olan salonda yapılan panel büyük bir ilgiyle izlendi.

Mrt

4 Mart 2022 tarihinde okulumuzda deprem tatbikatı yapılmıştır.

Şbt

Okulumuz satranç takımı ilimizde düzenlenen Okul Sporları Satranç Turnuvasında yıldızlar kategorisinde il 4.sü olmuştur. Öğretmenleri Mehmet TEKELİ'yi ve öğrencilerimiz tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Şbt

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerinden Mustafa Kemal DAĞDELEN önderliğinde edebiyat öğretmenleri zümresi  olarak öğretmen odasına , bekleme salonuna ve zemin katta bulunan okul kütüphanesine okul idaresinin de desteği ile kitaplıklar konuldu. Çok sayıda kitap temin edildi. Süreli yayınlar ve test kitaplarıyla desteklenen bir kütüphane oluşturuldu. Kütüphaneye bilgisayar ve kütüphane programı kuruldu. Böylece öğrencilerin ödünç kitap alış verişleri kolaylaştırıldı. Her ay yapılan çekilişlerle öğrencilere hediyeler vermek suretiyle okumaları teşvik edildi.

Okulumuzda öğrencilerin düşünce dünyasını zenginleştiren şiir, hitabet ve sunuculuk becerilerine katkı sağlayacak edebi faaliyetler düzenlendi. Bu bağlamda lise öğrencilerimiz arasında şiir okuma yarışması düzenlenirken ortaokul öğrencilerimiz ise "TARTIŞARAK ANLAŞIYORUZ" münazara etkinliği gerçekleştirmiştir

Okulumuz öğrencilerinin boş vakitlerini değerlendirmeleri zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları adına 2. kat bekleme salonumuzu satranç salonuna dönüştürdük. Öğrencilerimizin daha iyi faydalanabilmeleri adına satranç oynamaya uygun koltuk takımları ve sehpalar ayarladık. Mekân duvarlarını ise satrançla alakalı özlü sözlerle donattık. Salonumuz açılır açılmaz öğrencilerimiz büyüklü küçüklü teneffüslerini ve boş vakitlerini burada geçirmeye başladılar.

Okuyan, sorgulayan, yorumlayan, yapıcı, üretken, girişimci ve verimli kişiler olarak yetişmelerine katkı sunmak, öz güven ve sorumluluk duygularını artırmak, Türkçeyi doğru ve etkin bir şekilde kullanma becerilerini geliştirmek, toplum içinde kendilerini sözlü olarak ifade edebilmelerini sağlamak amacıyla okulumuzda " Teknoloji yararlı mı, zararlı mı?" konulu münazara etkinliği yapılmıştır. Ortaokul öğrencilerimiz arasında yapılan münazaradaki gruplar etkili ve faydalı bir tartışma ortaya koymuşlardır.