Mrt

Okulumuzda sınıflar arası bilgi yarışması müsabakaları tüm hızıyla devam ediyor. 11. sınıfların ardından 9. ve 10. Sınıflar arası yarışmalarımız da bu hafta tamamlandı.  Kıyasıya geçen yarışmayı 9 – B ve 10-B sınıfları kazandı. Öğrencilerimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Mrt

Bir başarı da oryantring  takımlarımızdan geldi. İlimizde düzenlenen Okullar Arası Küçük Erkekler Oryantring Yarışmasında öğrencilerimizi takım halinde il 1.si; yıldız erkeklerde ise il 2.si olmuşlardır. Öğrencilerimizi  ve öğretmenlerini tebrik ederiz.

Mrt

Okulumuzda sınıflar arası bilgi yarışması müsabakaları başladı. 9, 10 ve 11. sınıflar arası ayrı ayrı düzenlenecek olan yarışmaların ilki 11. sınıf öğrencilerimiz arasında yapıldı. Kıyasıya geçen yarışmayı 11 – A sınıfı kazandı. Öğrencilerimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı. Bu toprakları bizlere vatan eylemek ve mukaddesatımızı çiğnetmemek uğruna toprağa düşmüş şehitlerimizin anısına Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi

Mrt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen SADÂ PROGRAMI ÇERÇEVESİNDE okulumuzda şair ve radyo programcısı Sayın Ahmet Yılmaz'ı ağırladık. Yazarlık ve şairlik ve hassaten şiir üzerine güzel bir söyleşi gerçekleştirdik. Yine Ömer Faruk Akyol beyefendi de güzel sesiyle ezgiler seslendirdi. Öğrencilerin keyifle dinlediği programda şair kendi şiirlerinden parçalar okudu. Öğrencilere şairlik üzerine tavsiyelerde bulundu.

Mrt

Okulca Ramazan ayını büyük bir coşkuyla karşılamaktayız. Bu bağlamda okulumuzun değişik yerlerine çeşitli süslemeler asıldı. Ramazan öncesinde Osmaniye Huzurevini ziyaret ederek kimsesiz büyüklerimizin ellerinden öptük, gönüllerini ve dualarını aldık. Gelenekselleşen Ramazan yardım kolilerimizin hazırlığına başladık. İnşallah Ramazan ayı boyuna yardıma muhtaç halkımıza yardımlarımızı ileteceğiz.

Ramazan ayının başta Gazze olmak üzere tüm İslam alemine sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Hak’tan dua ve niyaz ederiz.

RAMAZANIMIZ MÜBAREK OLSUN…

Mrt

“Eğer beli bükülmüş yaşlılarınız olmasa belalar üzerinize sel gibi dökülürdü.” Hadis-i şerifini öğrencilerimizle ve velilerimizle daha güzel bir şekilde idrak etmek amacıyla okulumuzda yürütülen ‘Okullar için Yaşam Becerileri Projesi’ kapsamında ve okulumuz sosyal etkinlikler kurulunun kararıyla Osmaniye Huzurevini ziyaret ettik. Ayrıca okul ilahi koromuz, Ali Doğan hocamızın eşliğinde huzurevi sakinlerine ilahi dinletisi sunarak ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan hediyeler yine huzurevi sakinlerinin gönülleri hoş edilmek suretiyle takdim edilerek etkinliğimizi tamamladık.

Şbt

Okulumuz öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan Berat Kandili programımızı Sultan Hamit Camiinde icra ettik.

Şbt

6 Şubat depremlerinin 1. yılında deprem şehitlerimizin anısına okulumuzda Kur'an-ı Kerimler okundu, dualar edildi. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın.

Sömestr tatilinde YKS ve LGS'ye yönelik hazırlık kurslarımız başladı.

Pençe-Kilit operasyon bölgesinde şehit olan askerlerimiz ve tüm şehitlerimiz için okulumuzda tüm sınıflarda ayrı ve topluca Yasin-i Şerifler okundu, dualar edildi. Rabbim şehitlerimize rahmet, ordumuzu muzaffer eyleye.

Haftanın Sözü etkinlikleri kapsamında bu hafta Yunus Emre'nin “Kırma dostun kalbini, onaracak usta yok. “ sözünü öğrencilerimizle paylaştık.

Okulumuzda dönem sonu faaliyetleri kapsamında 9.sınıflar arası bilgi yarışması düzenlendi. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen SADÂ programı çerçevesinde okulumuzda devam ettirilen BEN YAZAR'IM projesi kapsamında çocukların okumaya ve yazmaya olan ilgilerinin arttırılması amacıyla yazar Hasan TOPDEMİR Bey'i okulumuzda ağırladık. Okulumuz Türkçe öğretmeni Selma UÇAR'ın gayretleriyle sağlanan yazar buluşması ile öğrenciler çok hoş bir deneyim kazandılar. Şifrelerin Peşinde İstanbul ve Şifrelerin Peşinde Göbeklitepe kitaplarının yazarı Hasan TOPDEMİR ile öğrenciler yazarlık ve etkili okuma konusunda sıcak bir sohbet imkani buldular. Soru cevap şeklinde devam eden sunumu sonrası kitapları da imzalayan yazar, öğrencilerdeki yoğun ilgi ve yüksek enerjiden çok memnun olduğunu belirtti.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Basri Doğan okulumuzu ziyaret etti. Merkezi sınavların yürütülüşünü yerinde inceleyen müdürümüz daha sonra Teknofest atölyemizi ziyaret etti. Yapılan çalışmaları inceledi, öğrencilerimizle görüşüp çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Özellikle roket projemizi yakından inceledi.