T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
OSMANİYE / MERKEZ - ŞEHİT MEHMET KARACATİLKİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

PROJELER VE PROTOKOLLER

 

 

 

PROJELER VE PROTOKOLLER ( DEVAM EDEN ):

 

 

A-

Konu                                                   : Eğitimde İşbirliği Protokolü

İşbirliği yapılan Kurum                   : Osmaniye Korkutata Üniversitesi Rektörlüğü

Projenin Başlangıç Ve Bitiş Tarihi : 25.10.2016 – 25.10.2021

Kısa Özet                                            :   Osmaniye Korkutata Üniversitesi Rektörlüğü olarak işbirliği yapılacak alanlara yönelik olanaklar ölçüsünde insan kaynağı ve mekan desteği sağlanması, işlemlerin gerçekleştirilmesi için öğretim üyesi ve öğrenci görevlendirilmesinin sağlanması, Lisede okuyan öğrencilere belirli bir program çerçevesinde üniversite kampus, ve kütüphanelerinden yararlanma, belirlenmiş derslere katılabilme, öğretim üyeleri ile irtibata geçebilme, kariyer merkezlerinin hizmetlerinden yararlanabilmelerine imkan sağlama, ihtiyaç duyulan alanlarda toplantılar ve hizmet içi eğitimler düzenlemek, yüksek lisans ve doktora tezleri ile araştırma çalışmalarından uygun görülenlerin proje/program uygulayan okullar ile paylaşılması ve protokol kapsamında yürütülecek çalışmalarda kullanabilmesine izin vermek, protokol kapsamındaki çalışmalar hakkında ilgililerin bilgilendirilmesi, çalışmaların tanıtılması, destek sağlanması ve paylaşımın arttırılması amacıyla, web sayfası, e-posta grupları sosyal medya uygulamalarından yararlanmak, Üniversitenin ilgili bölümlerinde eğitim almakta olan son sınıf öğrencileri, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin gönüllü katılımı ile proje/programın uygulanmasında bilimsel çalışmalara destek vermek.

 

 

 B-

Konu                                                : Eğitimde Sosyal ve Bilimsel İşbirliği Protokolü

İşbirliği yapılan Kurum                 : Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl

  Müdürlüğü

Projenin Başlangıç Ve Bitiş Tarihi : 23.12.2016 – 23.12.2019

Kısa Özet                                         :  Okulumuzda öğrenim gören öğrencilerimizin Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve okulumuz tarafından uygun görülecek bilimsel çalışma, araştırma ve projelere katılması, Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün uygun göreceği yer ve zamanlarda laboratuar, kütüphane, konferans salonu, spor salonu gibi sosyal tesislerden yararlanma ve toplum hizmeti, sosyal sorumluluk ve gönüllülük faaliyetlerinde işbirliği yapılması. Öğretmen, öğrenci veli, ve paydaşlara yönelik seminer, panel ve konferanslar için akademik ve uzman personel temini konusunda destek olmak.

 

 

C-

Konu                                     : Değerler Eğitimi ve Osmanlı Türkçesi Eğitimi

Düzenlenmesine yönelik Eğitimde İşbirliği Protokolü

İşbirliği yapılan Kurum                   : Hayrat Vakfı Osmaniye İl Temsilciliği

Projenin Başlangıç Ve Bitiş Tarihi : 05.12.2016 – 05.12.2021

Kısa Özet                                            :  Lisemizde öğrenim gören öğrencilerimize

inanç değerlerimizin ispat ve açıklayarak anlatılması, milli ve manevi

değerlerimizin sunumlarla öğrencilerimize aktarılması, şuur ve farkındalık

kazandırarak gençlerimizi değersizleştiren her türlü zararlı alışkanlık ve

ortamlardan muhafaza etmek, aynı zamanda tarihimiz için önem arz eden

Osmanlı Türkçesinin önemini kavratmak amaçlanmaktadır.

 

 

D-

 

Konu                                                   : Eğitim Sosyal ve Bilimsel İşbirliği Protokolü

İşbirliği yapılan Kurum                    : Osmaniye Birlik Vakfı Şubesi

Projenin Başlangıç Ve Bitiş Tarihi : 23.12.2016 – 23.12.2021

Kısa Özet                                            :  Okulumuzda öğrenim gören öğrencilerimizin Osmaniye Birlik Vakfı ve okulumuz tarafından uygun görülecek bilimsel çalışma, araştırma ve projelere katılması, Osmaniye Birlik Vakfının uygun göreceği yer ve zamanlarda öğretmen, öğrenci, veli ve diğer paydaşlara öğretim elemanları, yazar, tarihçi, araştırmacı ve konuşmacılar tarafından sunumların yapılması. Kütüphane, konferans salonu, spor salonu gibi sosyal tesislerden yararlanma ve toplum hizmeti, sosyal sorumluluk ve gönüllülük faaliyetlerinde işbirliği yapılması.

 

E-

Konu                                                   : Eğitimde Sosyal ve Bilimsel İşbirliği Protokolü

İşbirliği yapılan Kurum                    : Osmaniye Gençlik Merkezi Müdürlüğü

Projenin Başlangıç Ve Bitiş Tarihi : 21.12.2016 – 21.12.2019

Kısa Özet                                            :  Lisemizde öğrenim gören öğrencilerimizin Osmaniye Gençlik Merkezi ve okulumuz tarafından uygun görülecek bilimsel çalışma, araştırma ve projelere katılması, Osmaniye Gençlik Merkezinin uygun göreceği yer ve zamanlarda laboratuar, kütüphane, konferans salonu, spor salonu gibi sosyal tesislerden yararlanma ve toplum hizmeti, sosyal sorumluluk ve gönüllülük faaliyetlerinde işbirliği yapılması. Osmaniye Gençlik Merkezi tarafından uygun görülen konularda seminer, panel ve konferans ve paneller için akademisyen ve uzman personel temini sağlamak.

 

 

F-


Konu                                                   : Dürüst Davranıyorum Değer Kazanıyorum

     Araştırma Projesi.

İşbirliği yapılan Kurum                    :

Projenin Başlangıç Ve Bitiş Tarihi : 16.01.2017 –

Kısa Özet                                            :  Projemiz dürüstlüğe ve güvene dayalı bir kantin işletmeciliğidir. Projemizde öğrenciler okul kantininden herhangi bir satış elemanı olmadan alışveriş yaptılar. Projemizin deneme süresi 5 gündür. Okul kantini okulun zemin katında hareket ve ulaşım alanı rahat olan bir yere taşındı. Raflar öğrencilerin kolay ve rahat alışveriş yapabileceği şekle getirildi. Soğuk içecek dolabı rafların yanına yerleştirilip çalışır vaziyete getirildi. Okul kantinine sayılı bir şekilde yiyecek ve içecek bırakıldı, üstlerine fiyatları yazıldı. Para kasası oluşturuldu ve görevli öğrenciler öğle arasında ve ders çıkışında kontrolleri yaptılar. Uygulanan projenin 5 günlük sürecindeki hesap dökümünde herhangi bir aksaklık ortaya çıkmadı.

 

 

G-

Konu                                                 : Eğitimde İşbirliği Protokolü

İşbirliği yapılan Kurum                 : Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü -Osmaniye

   İl Müftülüğü

Projenin Başlangıç Ve Bitiş Tarihi : 30/11/2016 -

Kısa Özet                              :  Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Osmaniye il Müftülüğü arasında yapılan Protokole okulumuz Şehit Mehmet Karacatilki Anadolu İmam Hatip Lisesi de dahil olmuş, öğrencilerimize milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizin benimsetilmesi, onların mesleki, akademik, sportif, sanatsal, kültürel, sosyal ve yabancı dil gibi alanlarda yeteneklerinin ortaya çıkarılması ve geliştirilmesi, onlara çağımızın gerektirdiği bilgi ve becerilerin kazandırılması, öğretmenlerin ve din görevlilerinin mesleki gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanır.

 

 

H-

 

Konu                                                : Eğitimde İşbirliği Protokolü

İşbirliği yapılan Kurum                 : Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü –

      Osmaniye Korkutata Üniversitesi İlahiyat Fakültesi

Projenin Başlangıç Ve Bitiş Tarihi : 30/11/2016 – 30/11/2021

Kısa Özet                              :  Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Osmaniye Korkutata Üniversitesi İlahiyat Fakültesi arasında yapılan Protokole okulumuz Şehit Mehmet Karacatilki Anadolu İmam Hatip Lisesi de dahil olmuş, öğrencilerimize milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizin kazandırılması,  akademisyenlerin ve öğretmenlerin karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunması, öğretmenlerin mesleki ve akademik gelişimlerine katkı verilmesi, din eğitimi ve öğretiminde ortak aklın verilerinden yararlanılması amaçlanmaktadır.

 

 

 

PROJELER ( PLANLANAN ) :

 

A-

Konu                                                : Her şey Gençlerle Güzel

İşbirliği yapılan Kurum                 : Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ( Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Derneği )

Projenin Başlangıç Ve Bitiş Tarihi         : 01.02.2017 – 01.02.2018

Kısa Özet                                         :  Ortaöğretime devam eden şehit ve gazi çocuklarına, Sevgi Evlerinde ve çocuk yuvasında kalan gençlerimize yönelik spor faaliyetlerinin verilmesi ( masa tenisi, futbol ). Eğitim Öğretim açısından kaynaşmayı sağlamak için okulumuzda eğitim öğretim olanaklarının, sportif alanların kullanıma açılması, öğrencilerimizle kaynaşmaların sağlanması. Bu çocuklara öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte manevi ve sosyal destek sağlamak hedeflenmektedir.

 

 

 B-

 

Konu                                                   : Yarınlara Umutla Bakıyoruz.

İşbirliği yapılan Kurum                    : Osmaniye Birlik Vakfı Şubesi

Projenin Başlangıç Ve Bitiş Tarihi : 01.03.2017 – 01.03.2018

Kısa Özet                                            :  Suriye'deki iç savaş nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan ve Türkiye'ye sığınan Suriyeli gençlerin topluma uyum sağlamalarına katkıda bulunarak Suriyeli gençlerimizin sosyal ve toplumsal entegrasyonunun sağlanması amaçlanmaktadır. İlimizde öğretime devam eden bu gençlerin okulumuzun Sportif, sosyal ve kültürel alanlarından faydalanmasını, öğrencilerimizle ortak sportif faaliyetlerde bulunmaları, Ensar ve Muhacir gibi kaynaşmalarını sağlamak amaçlanmaktadır. 

 

C-

 

Konu                                                   : Anadolu'nun Manevi Kandilleri

İşbirliği yapılan Kurum                    : Osmaniye Gençlik Merkezi Müdürlüğü

Projenin Başlangıç Ve Bitiş Tarihi : 01.04.2017 – 01.06.2018

Kısa Özet                                            :  "Anadolu'nun Manevi Kandilleri" Projesi ile Anadolu'yu dolaşan gençlerimizin manevi şahsiyetleri ve bıraktıkları eserleri ve bu önderlerin fikirlerini tanıma, bu fikirleri içselleştirme, hayatlarında model alarak pratiğe geçirme fırsatını bulmaları amaçlanıyor.

 

 

D-

 

 

Konu                                                : Osmanlı Türkçesi Okuyorum Tarihimi            

                                                          Öğreniyorum

İşbirliği yapılan Kurum                : Hayrat Vakfı Osmaniye İl Temsilciliği

Projenin Başlangıç Ve Bitiş Tarihi         : 01.03.2017 – 01.06.2018

Kısa Özet                                         :  Osmanlıca Türkçesi kursları düzenleyerek Milli Kültürün en önemli kaynaklarını teşkil eden kütüphaneler, arşivler ve diğer şahıs ve kurumlarda mevcut olan Osmanlıca basma ve yazma eserleri okuyup anlayacak, bu eserlerdeki bilgi ve belgelerden azami derecede faydalanacak, tarihini birinci dereceden yazma eserlerden öğrenecek, tarihi ile bağdaşık ve bunları kültür hayatına kazandıracak neslin yetiştirilmesini sağlamak amaçlanmaktadır.

 

E-

 

Konu                                                            : Tarihimi Öğreniyorum Şehrimi

  Tanıyorum

İşbirliği yapılan Kurum                             : Osmaniye Gençlik Merkezi Müdürlüğü

Projenin Başlangıç Ve Bitiş Tarihi         : 01.04.2017 – 01.06.2018

Kısa Özet                                         :  Okulumuzla Osmaniye Gençlik Merkezi arasında koordineli olarak Osmaniye'nin ve çevre illerin tarihi mekanlarına yapılacak gezi ve incelemelerle Osmaniye ve çevre illerin tarihi ve kültürel miraslarını öğrencilerimize yaşayarak tanıtmak hedeflenmektedir.

 

 

F-

 

Konu                                                            : Karbon Monoksit Zehirlenmesinin

  Önlenmesi Projesi.

İşbirliği yapılan Kurum                             :

Projenin Başlangıç Ve Bitiş Tarihi         : 01.04.2017 – 01.04.2018

Kısa Özet                                                     :  Ülkemizde her yıl soba ve şofbenlerden yayılan karbon monoksit yüzünden birçok insan hayatını kaybetmektedir. Bu tür zehirlenmeleri önlemek için pek çok yöntem kullanılmış fakat kesin çözüm sağlanamamıştır. Biz de insan ölümüne sebep olan bu düşmanı yok edebilecek farklı bir yöntem denemeyi düşündük. Katalitik tepkimelerle karbon monoksiti, karbondioksite dönüştürebileceğimizi düşünüyoruz. Yanma olayının gerçekleştiği ortamın havasını katalitik tepkimenin gerçekleşeceği sistemden geçirerek karbon monoksit gazını yok edeceğiz. Bu şekilde karbon monoksit zehirlenmesi önlenmiş olacak.

 

 

 

G-

Konu                                                            : Dostum Okul – Para Sorun Değil

İşbirliği yapılan Kurum                             :

Projenin Başlangıç Ve Bitiş Tarihi         : 01.03.2017– 01.03.2018

Kısa Özet                                                     :  Bu proje okulumuzda bir borç para kasası oluşturma ve öğrencilerin kayıtlı bir şekilde bu kasadan geçici sürelerle borç alabilmesine dayanmaktadır. Proje kapsamında öğrencilerin kolayca ve izin almaksızın erişebilecekleri bir noktaya bir borç para kasası yerleştirilecektir. Kasanın yakın bir noktasına borç para teminine ilişkin kurallar ve esaslar madde madde yazılacaktır. Kasanın yanına uygun şekilde hazırlanmış bir kayıt defteri koyulacaktır. Bu şekilde konumlandırılan ve faydalanma esasları açık şekilde belirtilmiş olan para kasasından öğrenciler para konusunda sıkıntı çektikleri günlerde ihtiyaçlarını giderebilecek miktarda borç para alabilecektir. Öğrenci ismini, borç aldığı tarihi, aldığı para miktarını ve kasaya geri ödeme yapacağı tarihi kayıt defterine yazacaktır. Bu projenin öncelikli hedefi öğrencilerin günlük harçlıklarını çeşitli sebeplerle bir şekilde evlerinde unuttukları günlerde, ailesinden geçici olarak harçlık temin edemediği dönemlerde ortaya çıkan maddi sıkıntı durumlarını çevresinden borç temin etmeye çalışmadan kolayca atlatabilmesidir. Projenin daha ötedeki hedefleri ise daha değerlidir. Bu hedefler öğrencilerin kendilerine duyulan güveni hissetmeleri, okul ortamında sağlıklı bir güven ortamının oluşması, maddiyatın kesinlikle öğrencilerden daha önemli görülmediği duygusunun yayılması, öğrencilerde dürüstlük bilincinin oluşması gibi manevi kazanımlardır.

 

 

H-

Konu                                                            : Bir Film Bir Kitap Bir Değer

İşbirliği yapılan Kurum                             :

Projenin Başlangıç Ve Bitiş Tarihi         : 01.03.2017 – 31.05.2017

Kısa Özet                                                     : Değerler Eğitimi adı altında yapılacak çalışmada değerlerimizi teorik boyuttan pratik boyuta yönlendirmek istiyoruz. Bu kapsamda her ay bir değerle ilgili öğrencilere 1 film izlettirilecek ve 1 kitap okutulacaktır. Ayrıca o ay bu değerle ilgili afiş, slogan ve yazı çalışmaları yapılacaktır. Bu çalışmadaki temel amacımız öğrencilerin etkin katılımlarıyla değerlerin özümsenmesi ve günlük hayatta yaşatılabilmesidir.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.04.2017 - Güncelleme: 20.03.2024 09:10 - Görüntülenme: 1093
  Beğen | 0  kişi beğendi