T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
OSMANİYE / MERKEZ - ŞEHİT MEHMET KARACATİLKİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

OKULUMUZDA PAİNTBALL TURNUVASI YAPILDI.

Okulumuzda Gençlik  ve Spor Bakanlığı GPDP(Gençlik Projeleri Destekleme Programları) kapsamında  "Göz, Gez, Paintball"  Projesi  Başladı

Okul müdürümüz Ali ASİL liderliğinde,  rehber öğretmeni Eyüp Hakan DİNGİL koordinatörlüğünde, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın destekleriyle, 2018-1 Çağrı Dönemi Gençlik Projeleri Destekleme Programı (GPDP) doğrultusunda 19880 Proje numarası ile " GÖZ, GEZ; PAİNTBALL" projesi başlatılmıştır.

Projemizin en önemli özelliği, 2018-1 Çağrı döneminde Gençlik ve Spor bakanlığı GPDP kapsamındaki 1001 projeden en etkili ve benzeri olmayan bir projedir. Şu ana kadar yaptığımız araştırmalarda, ülkemizde kendisine ait bağımsız Paintball sahası olan ve öğrencilere kendi bünyesinde paintball etkinliği gerçekleştiren başka bir resmi ortaöğretim kurumuna rastlanmamıştır. Hatta Avrupa ülkelerinde veya üniversitelerde böyle bir imkân bulunmamaktadır.

Bu projede aktif olarak 29 öğrencimiz, koordinatör öğretmenin nezaretinde görev alırken, yapılacak çalışmalar ve Görev dağılımına yönelik toplantı yapılmıştır.

Projemizde ana unsur, Bilgisayar ve Telefonla vakit geçiren, günümüzde bağımlılık seviyesine ulaşan gençlerin, doğal ortamda kendilerini ifade edecekleri bir platform oluşturmaktır. Özellikle teknolojinin esir aldığı gençlerimiz için alternatif dikkat çekici etkinlikler çok önem arz etmektedir. Günümüz gençliği söylem, nasihat ve anlatmaktan çok somut, gözle görülür elle tutulur etkinlikler ve faaliyetler istemektedir.  Paintball hız, çeviklik, adrenalin, isabet, yardımlaşma ve koordinasyon gibi gençlerin sevdiği kavramları barındıran bir müsabaka oyunudur.

Projemizin tüm finansmanı Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanmaktadır. Paintball sahasının kurulumu ve kullanılacak tüm malzemeler GPDP kapsamında sağlanmıştır.

Proje Koordinatörü Eyüp Hakan Dingil, birçok faaliyeti bizzat öğrencilerine yaptırarak onların özgüven ve kendilerine yetebilme becerilerini geliştirmeye çalışmıştır. Paintball sahasının kurulumunda, okullara yapılan tanıtımlarda ve paintball müsabakalarının gerçekleşmesi sürecinde Proje Görevlisi öğrencilerimiz aktif bir şekilde görev yapmaktadır. Bu öğrencilerimiz şimdiden organizasyon yapmak, insanlara bir etkinlik yaptırmak ve bir eser ortaya koymak adına çok güzek tecrübeler kazanmışlardır. Bu anlamda öğrencilerimiz, gelecekte karşılarına çıkacak sorunların çözümünde bu yapılan çalışmaların katkısını göreceklerdir. Organizasyon yapmak, diğer bireylerle iletişim, sevk ve idare gibi konularda erken yaşlarda kazandıkları bu tecrübeler gençleri oldukça olumlu yönde etkilemektedir.

Yine turnuvalara katılan öğrencilerin tesbitinde bu öğrencileri ödüllendirme mantığı değerlendirilmiştir. Sınıflarında ve ya okullarında beyefendi duruşlarıyla örnek öğrenciler, bu turnuvalara katılımcı olmaları sağlanmıştır. Gençlerin sosyalleşmesine de imkân tanıyan projemiz ve paintball etkinliği, bu yaş dönemindeki tüm gençler tarafından heyecanla karşılanmıştır.

Okul içi turnuvamız, 3 Aralık ta başlamış olup 14 Aralık 2018 de  bitirilmiştir. Öğrencilerimizin % 80 i bu turnuvaya aktif olarak katılmıştır. Hava muhalefeti nedeniyle okul içi turnuvamız uzamıştır. Buna bağlı olarak ta okullar arası turnuvamız aralık ayının 3. Haftasına sarkmıştır. Halen merkezde bulunan liselerden,  turnuva için yaklaşık 200 öğrenci başvuru yapmış ve turnuvaya katılmıştır. Hava müsade ettiği oranda Okullar arası turnuvamız karne günü sona ermiş ve derece yapan okullarımızın öğrencileri Kupa ve Madalya ile ödüllendirilmiştir.Takip için sosyal medya hesaplarımız:

 @Gözgezpaintball şmk

  @Gozgezpaintball

 

@gezgzpaintball1

 

 

31-12-201831-12-201831-12-201831-12-201831-12-201831-12-201831-12-201831-12-201831-12-201831-12-201831-12-201831-12-2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.12.2018 - Güncelleme: 01.09.2020 18:35 - Görüntülenme: 867
  Beğen | 9  kişi beğendi